Gyöngyszem a kagylóban

gyongy9.jpg

Nőnap alkalmából fogadjátok szeretettel.

 

Gyöngyszem a kagylóban

 

Egy nő életútja oly színes, mint óriási réten a mezei virágok kavalkádja. Már a születés pillanatában eldöntetik, hogy sok küzdelmes és boldog évek várnak ránk. Van, aki sikeresebb, van, aki kevésbé. Olvashatunk sikeres nőkről újságok címlapján, de minden nőnek járna egy főoldal valamelyik lapban, vagy egy könyvben néhány oldal, mert minden nő sikeres.

Minden nő egy gyöngyszem, ki kagylóba zárva születik és vagy kinyílik a kagyló, vagy nem. Akiknél szétnyílik, azok ragyognak, de sokan elrejtik magukat örökre, kagylóhéjba zárva. Te, aki olvasod a sorokat, Te is egy csoda vagy, tudtad? Nem? Kár, mert ez az igazság. Minden nő sikerre van kódolva, csak talán még alszanak a kódok. Rajta! Fejtsd meg, mert Benned a tehetség, még akkor is, ha nem hiszed el. Mindenki másban sikeres, mindenkinek más a boldogság. Van, aki csodálatosan fest, rajzol, vagy ír, vagy irányítja a divatot az általa tervezett ruhákkal. Róluk, gyakran hallhatunk és nagyobb figyelmet is kapnak, mint azok, akik a hétköznapokban zsenik.

Igen, zsenik, mert Te, aki a gyereknevelésben, a főzésben, a sütésben egy boldog család összetartásában fáradozol, zseni vagy. Igen, jár Neked a lap „a föld sikeres női” könyvben. Valamiben Te mutatsz példát, van, amit csodálatosan csinálsz. Profizmus kell a mai világban már ahhoz is, hogy egy család együtt és boldogan éljen. Profizmus kell ahhoz, hogy fájdalmunkat elrejtve nevetni tudjunk. Erő kell ahhoz, hogy a csalódásból talpra álljunk, és reményekkel tele haladjunk tovább. Senki élete nincs folyamatosan boldogság kövekkel kirakva. Olyan ez, mint mikor kocsival haladsz az autópályán, ám gyors és az út sima, de hoppá, egyszer csak jön egy kis bukkanó, amire nem számítottál, mert annak nem is kéne ott lennie.

Így telnek éveink is, mert sikerek és hullámvölgyek váltják egymást, és túl kell élni a mélypontokat úgy, hogy a célt, amit kitűztünk magunk elé, ne veszítsük szem elől. Meg kell, hogy legyen a hited, az akarásod ahhoz, hogy tudd, eléred, amit célként tűztél ki. Milyen büszkeség az, mikor az anyuka ott áll gyereke diplomaosztóján, és arcán könnycseppek, a boldogság könnyei pihennek meg, mert ott áll élete műve előtte, akiért élt. Az- az ember, akinek sikerült egyengetnie az útját, adni neki szeretetet, erőt. Nagy alkotás ez. Mindenkinek meg kell találnia azt, ami számára örömet okoz. Van, akinek az az öröm, ha végre sikerül kakaós csigát sütnie és már látja maga előtt a következő kalácsot, amiben mondjuk már aszalt gyümölcsöt képzel el, mert szerinte úgy finomabb.

Van, akit egy párkapcsolat tenne boldoggá. Soha nem felejtem el, mikor megkérdeztem a Rózsika nénit, mikor 87 éves volt és még mindig csillogó szemmel nézett 87 éves férjére, hogy számára mi volt élete nagy sikere, azt válaszolta:

  • Tudod, nekem az volt a siker az életemben, hogy több mint hatvan éve tudom szeretni az én Jancsimat, és Ő is ugyanúgy érez irántam.

Számára a férje volt a siker és kettőjük boldogsága és, mikor Jancsi kezét fogta, úgy érezte, az Oszkár díj van a kezében. Mindenért sokat kell küzdeni és nagy türelem kell a várakozáshoz és hihetetlen erő, de ami a legfontosabb, az a vágy, amit Te festesz meg úgy, ahogyan festő festi vászonra a képet.

Kezedben az ecset. Te döntöd el, hogy jobbra, vagy balra, előre, vagy hátra mozgatod kezedben az ecsetet. Hidd el, csodákra vagy képes és a csoda Benned van. Fesd meg saját életed, aztán járd végig az utat, míg a végén elégedett, boldog mosoly nem ül arcodon. Ne riasszanak el a kudarcok, a lebeszélő hangok, a hitetlenkedők. Légy erős és tudd, nincs lehetetlen, de feledd a tükröt és a külsőd. Természetesen azzal is kell foglalkozni, hisz nő vagy és egy csinos ruha, jó frizura, stb. természetes igényed.

Fontos, hogy jól érezd magad a bőrödben, akkor a lelked is boldog, de nem az számít, hogy negyven, vagy száznegyven kiló vagy, az számít, ami belül van. Megkívánsz egy szelet süteményt és azt mondod, nem ehetem meg, mert akkor hízni fogok és nem eszed meg. Ne tedd! Harapj bele boldogan és élvezd az ízeket, élvezd az életet. Megérdemled. Hidd el, nem a súlyba van a siker kódolva. Légy önmagad, és bontakoztasd ki tehetséged. Dobd le a kagylóhéjat és ragyogj gyöngyként, a siker és a boldogság gyöngyeként

Tanulj azoktól, akiknek példája előtted van, a főcímekben olvasott sikeres nőktől, de tanulj a szomszéd nénitől, a lányodtól, barátnődtől, hisz Ők mindannyian adnak kapaszkodót, tudást, reményt számodra, az információkon túl.

A gyöngyök is úgy szépek, ha gyöngysorba vannak fűzve. Ez, a Föld is akkor szép, ha ragyogunk együtt, Te, meg én, Ti és mi. Színes legyen a vásznon a kép, hol arcodra süt a nap, és nem csak a nyakadon van gyöngy, hanem a lelkedben is, mert tudod, sikeres és boldog vagy.