A jósnő / mosolytörténetek /

josgomb2.jpgKi ne lenne kíváncsi arra hogy sorsában mi van megírva? Én is kíváncsi lettem,és a tettek mezejére léptem és egy napon egy jósnőt felkerestem. Előtte időpontot egyeztettem, majd a megbeszélt időpontban, kicsit izgatottan hozzá becsengettem. Kitárult a nagy tölgyfa ajtó és beinvitált a nagy jövendőmondó. A lakást finom kávé illat lengte be, ami füstölő illatával keveredett. A jósnő intett hogy kerüljek beljebb, majd egy kanapéra heveredett és nagy mosollyal az arcán, kezével mint aki a friss levegőt terelgeti, ismét intett a nagy fotelra mutatva, hogy foglaljak helyet.
- Kártyából vagy zaccból szeretnéd tudni, hogy mit hoz az élet?
- A kártyát már ismerem, így inkább a zaccból kérem.
- Választásod remek, mert ez megmutat mindent ami számodra fontos lehet.
- Lássuk hát!
- Előbb idd meg a kávét, majd jöhet hogy mit hoz neked az élet. Óvatosan igyad és a zaccot ne nyeld le ha lehet, mert akkor az egész nap füstbe mehet.
A kávé elég furcsa. Nem vagyok ilyenhez szokva. Hiányzik belőle az erő, mert vizes és áttetsző. Nem nekem tetsző. Aromája, nulla. Minden korty után háborog a gyomrom és az eszem azt súgja:” Sokba kerül majd ez a lötty neked de ha akarod, hát lelked rajta. Igyál még, aztán sírsz vagy nevetsz ha elhagyod ezt a helyet.” Nagy nehezen lenyeltem az utolsó cseppet is majd a csésze aljára néztem és megrémültem, mert mint valami fekete koromréteg úgy pihent a zacc a csésze alján.
- Na, mit látsz? Alakul már a forma?- kérdezte kicsit türelmetlenül.
- A csésze alját fekete korom borítja de ez egybefüggő valami és nincs forma.
- Mutasd! Jaj, kis buta! Nem látod, hogy ott a forma csak az agyad nem akarja látni, de semmi para, mert én látom ám és a tényeket mindjárt eléd is tárom. Csukd be a szemed ha gondolod, mert akkor amit mondok azt jobban el tudod majd képzelni.
Szememet becsuktam, de lelki szemeim előtt csak gőzölgő kávét láttam, amit úgy szerettem és amit oly szívesen megittam volna.
- Mondjam amit látok, vagy még várjunk?
- Essünk túl rajta! Várni mi értelme volna? - Esküszöm ha ennek vége és innen kilépek végre az első amit teszek, hogy valahol egy jó erős kávét veszek és semmi cukor meg tej bele, csak jó erős fekete, hogy had térjek észhez tőle.
- Akkor mondanám, mint ahogyan nagyanyám mondta hajdanán, mert nálunk ez a tudás már generációról- generációra száll és így jósolt már az ük-ük nagyanyám is.
Te jó ég! Akkor még kávé sem volt, kiáltanám de csendben maradok, mert lelkem mélyén arra vágyom, hogy tudjam mit hoz a holnap.
- Szóval! Színes a zacc. Sok mindent mondó!
Ó, te jóságos szalamandra! Hogyan lett színes a fekete? Talán valami színezéket tettek bele? Mű az egész világ! - állapítom meg és legszívesebben kinyitnám a szemem de nem teszem, mert becsuktam rég és ha most rátekintenék akkor az bizalmatlanságot sugallna. Így várom a folytatást és valahol bánom már, hogy erre adtam a fejem de legyen!
- Lesz életedben boldogság és harag de ne emészd magad. Lombos fát is látok, ami azt jelenti, hogy tehetséged szerteágazó csak ne legyél kapkodó. Mosolyban is lesz részed ha a szépet észreveszed. Egy kígyó képe rajzolódik ki éppen. Ez veszteséget jelent. Kérlek szépen, légy óvatos és körültekintő, mert ha nem vigyázol rád tekeredik az illető, mint egy alattomos kígyó. Látok füzeket és szüzeket. Ez hoz új ötleteket. Mocsárt is látok. Ez arra utal, hogy lesz még pár küzdelmes éved de ne izgulj, túléled!
- Egészségem hogyan alakul?
- Nem lesz gáz ha csökkented a bevitt koffein tartalmát, mert nagy kávés vagy úgy látom. Most is a zaccból kicsíptél egy darabot. Te, kis ravasz, mert azt hitted attól erősebb leszel és én majd nem látok semmit, de no para! Egészséged rendben és ez így is marad ha karban tartod magad.
Gondolataim csaponganak és a karról jut eszembe, hogy egy szerető, ölelő kar boldoggá tenne. Így meg is születik a következő kérdés
- Lesz társam vagy egyedül élek?
- Ez tőled függ édes de lássuk mit mutat a képlet! Ez még kicsit bizonytalan de semmi nincs veszve, mert jön egy este, mikor érdeklődésedet felkelti egy férfi.
- Milyen lesz Ő?
- Olyan mint egy nagy maci és jól is alakulhat a helyzet ha hagyod kibontakozni a nagy mackódat.
- Lakásommal kapcsolatosan, mit látsz?
- Hát, nem lesz vár az biztos de a lehetőség adott, hogy olyan legyen mint egy vár, ahol valaki minden este hazavár.
- Anyagi helyzetem?
- Most egy közelgő nagyobb kiadást látok de helyre billen majd a mérleg és amit ma kiadsz azt egy-két hónap alatt pótolni tudod kedves. Egyéb kérdés?
- Nincs, köszönöm, végeztem.
A felől, hogy pénzem nem sok marad már nem volt kétségem és egyetlen vágyam volt csupán, hogy annyi pénzem maradjon, hogy még egy kávét vehessek ha elhagyom e helyet.
Pénzem nem maradt. Kávét nem ittam, de legalább tudom mire számíthatok, mert ezekre amit megtudtam még álmomban sem gondoltam.
Címkék: jósnő